Xhebrailat

Xhebrailat

Emri Xhebraila së pari u njoh si emri i nje grupi i te disa te rinjeve Suharekas që në atë kohë kishin formuar nje ekip te futbollit te vogel. Me 1992 xhebrailat tani ishin grupi i tifozeve Suharekas me iniciativen e disa simpatizuzve te sportit si Hajriz Elshani,Bardhyl Berisha,Fatmir Fondaj, Arben Hoti , Sadik Berisha , Anton Krasniqi , Naim Elashani , Edi Shabani, Ramiz Bytyqi , Bujar Kabashi , Areber Rugova etj.... të cilet kishin një qellim perkrahjen e skuadrave të qytetit të tyre . Edhe pse ne Kosove ishte kohe okupimi Xhebrailat asnjeher nuk u ndalen se perkrahuri ekipet e tyre KB Ylli qe ndeshjet i zhvillonte ne Prizren dhe KF Ballkani qe ndeshjet i zhvillonte ne fshatin Studenqan . Pas perfundimit te luftes xhebrailat u riorganizue serishe dhe u freskuan me emra te rinje siq ishin .. Besnik Bylykbashi , Uke Elshani , Artan Shala , Genc Hoti , Burim Kuqi , Ali Shala , Korab Elshani , Alban Bajaktari . Fan club xhebrailat kane simpatizuar dhe do te simpatizojn ekipet e tyre te zemres kudo që ata luajne si brenda ashtu edhe jasht vendit. Fundi i vitit 2008 do te shkruhet në historin e Xhebrailave si një tentim për te vazhduar traditen e vjeter te këti qyteti te vogël por qe ka dashuri te madhe per sportin per kete deshmon dhe historia e vjetër e këti klubi te tifozëve si një ndër më te vjeterit ne Kosovë
Mos hezitoni te bëheni pjes e kësaj historie të re !


Free Web Counter
Free Web Counter