Intelektualet

Intelektualet

 Liria erdhi por jo e plot, shumë ndër burrat më të mirë që derdhen gjakun për lirin e Kosovës tani më ishin qellim i sakte për vënjen e emrit përfundimtar të tifozëve te KF Drita kështu filloj edhe kapionati i pare në liri Drita në atë kampionat shkëlqente ku do në Kosovë si dhe me sjellje që ishin dhe mbetën shumë sportive takimet filluan por ishte vështir që pas luftes ti lihet emri revolucionar ashtu siq ishte dështira më parë tani erdhi edhe vija e “zeze” ku edhe pritej qe të dalim me emrin e tifozeve.Ndeshja KF Ballkani (Suharek) dhe KF Drita ishte lojë e veshtir sepse Ballkani luftonte për mbijetes e Drita për kampion në atë vend udhëtuan afro 400 shikues apo 7 autobusa me tifoz për herë të fundit pa emer, pas asaj ndeshje në Gjilan u bë takimi i tifozeve më kryesi dhe drejtorin e klubit në atë mbledheje ishin prezent emrat qe shënuan kthes të madhe në KF Drita dhe në tifozërin e Gjilanit. Nehat Osmani, drejtor i atëhrëshëm i klubit, Selami Osmani, kryetar i klubit Milaim Zuzaku lojtar, Xhevat Latifi antar i kryesis, shkrimtar dhe veprimtar meritor dhe ishin prezent edhe ata ma meritort veterani i tifozeve Sabit Ferra dhe ata që ndryshuan tifozërin dhe imigjin e këti qyteti Adhurim Jakupi, Fatmir Spahiu-Bufi, Landrit Latifi, Besnik Emërllahu, Shkelzen Berisha, Adenis Haliti, Gëzim Osmani etj.Në atë takim u dhanë shumë propozime por ai që ishte me i afërmi me historin e klubit ishte emri që e ndriti dhe ringjalli shumë të rinj ishte ky INTELEKTUALËT emër ky që ishte më i përaferti me të gjitha sfidat e së kaluares të klubit të madh Drita. Kthesa tëe shumta pas keti emri tifozet gjilanas INTELEKTUALËT tani më ishin të njohur në tërë Kosovën për menyren e veqant të përkrahjes së klubit të tyre, tani më në stadiumin e qytetit mbledheshin deri në 10.000 mij tifoz që quheshin INTELEKTUALËT më nuk kishte asgjë para tyre vlenë të permendet edhe angazhimi i më vonshëm i njërit prej udhëheqësve të tanishëm Adrian Haziri dhe shume djelmosha tjerë që tani janë së bashku me KF Dritën dhe KB Dritën dhe qdo klub tjetër sportivë që ka suksese me emrin Drita. Tani INTELEKTUALËT janë tejet të angazhar, kanë kryesin dhe rrjetin se si veprojnë, kanë birro teknik, transparenta, po ashtu revolucioanr si dikur në historin e tfozëve të këti emri të madh DRITA DHE INTELEKTUALËT. 


Free Web Counter
Free Web Counter