K.F Vellaznimi

K.F Vellaznimi

 Klubi Futbollistik Vëllaznimi, është klub publik

i qytetit të Gjakovës, qytet që shtrihet në
perendim të Kosovës, me një traditë të lashtë
sportive, parasegjithash futbollistike. Ky klub
është themeluar në vitin 1927 dhe për shumë
kohë ka luajtur e luan rol dominant në futbollin
e Kosovës. Vëllaznimi ka qenë nënt herë
kampion i Kosovës, por në periudha të
ndryshme atëherë kur nuk ka qenë edhe anëtar
i Ligës së parë në Kosovë, por që ishte në
divizionin e dytë ish-jugosllav...pas luftës,
shquhet për organizim të mirë dhe për grumbullimin
më të madh të tifozëve, pa marrë
parasysh se luanë Vëllaznimi në Gjakovë apo
gjetiu.


EMRAT E SHQUAR

Janë shmuë lojtarë e breza që kanë rreshtuar
traditën e klubit. Sigurisht se asat nuk
harrohen, por ndër më të famshmit, sipas
kohëve, janë: Naim Kryeziu, Zenun Brovina,
Berdi Zhubi, Hasan Shasivari, Ardian Kozniku,
Besnik Hasi etj., që kanë shkëlqyer dhe që
kanë afrimuar vlerat e futbollit gjakovar.
TifozëT Kuqezinjtë e Jakovës, janë fansat zyrtarë të
klubit KF Vëllaznimi. Ky grup, që është më
masivi në Kosovë, shquhen për tifozeri të
zjarrtë dhe për organizim të mirë.

TROFET

9 herë kampion i Kosovës - 
6 herë fitues të Kupës së Kosovës


Free Web Counter
Free Web Counter